THEMA TEGELS

THEMA TEGELS

TEGELS BEPALEN VEEL VAN DE SFEER IN HUIS

EEN HUIS BOUWEN, DAT DOE JE WAARSCHIJNLIJK MAAR EENS IN JE LEVEN. OOK EEN VERBOUWING OF RENOVATIE IS EEN GROOT PROJECT WAARMEE VEEL MENSEN WEINIG ERVARING HEBBEN. DAAROM IS HET BELANGRIJK OM GOED VAN START TE GAAN EN KRITISCH TE KIJKEN NAAR ADVISEURS EN LEVERANCIERS.

egels kiezen is voor de meeste mensen een hele opgave. Om te beginnen moet je het vaak eerst eens worden met je huisgenoten. Tegelijkertijd is het heel persoonlijk én heel belangrijk, want het is geen laag lak of verf die je zo weer kunt vernieuwen. Je tegelkeuzes ga je heel waarschijnlijk niet meer ongedaan maken, zelfs al blijkt het achteraf een vergissing. Meestal moet je ook nog rekening houden met de uitstraling en waarde van je huis bij verkoop. Goed, en dan? Ga je voor ingetogen en subtiel, juist voor uitgesproken en gewaagd, of toch maar iets daar tussenin?

Bij Raab Karcher is een uitgebalanceerde selectie te vinden uit de collecties van de voornaamste producenten. Het aanbod is groot en verandert voortdurend, maar deze fabrikanten hebben zich bewezen met mooie tegels van hoge kwaliteit. Ze weten te vernieuwen en verbeteren, en telkens aan te sluiten op de huidige trends. Tegels gaan lang mee en je kiest ze niet op scherm of papier. Je wilt ze in het echt zien en vasthouden, vergelijken, even het oppervlak voelen en kijken naar de lichtval. Want de juiste keuze voor jouw huis gaat niet alleen over prijs en prestatie.

BEWEGING MET MURALS FUSE
Mosa staat voor het beste uit Nederlands design. De rijke geschiedenis brengt tijdloze esthetiek samen met functionaliteit en vakmanschap. Al 135 jaar produceert Mosa keramische tegels in Maastricht, uit lokale materialen en tegenwoordig ook Cradle to Cradle (C2C) gecertificeerd. Fuse is een nieuwe serie binnen de bekroonde Murals-collectie van Mosa. Door kleurschakeringen speelt Fuse met perceptie en variaties in tinten. Vertaald naar een oppervlak zorgt dit voor een effect dat bijna onmerkbaar de illusie van beweging oproept.

 

TALLOZE CONFIGURATIES
Murals Fuse is een serie wandtegels in acht kleuren en drie formaten. De tegels zijn geschikt voor elk ontwerp dankzij talloze configuraties. Met Fuse kan elke gewenste sfeer gecreëerd worden: van zeer expressief tot heel sereen. De tegels hebben een luxueuze tactiele afwerking die hoogwaardig vakmanschap uitstraalt. Fuse is ontworpen als aanvulling op de Murals-series Blend, Change en lines. Die hebben elk hun eigen identiteit, maar kunnen ook combinaties vormen. De essentie van Murals is een interieur waarin architectuur en keramiek in synergie samenkomen.

Sphinx
Marazzi

ROYAL COLLECTION
Sphinx kent eveneens een lange traditie als Maastrichtse tegelproducent, al is de productie inmiddels verhuisd. Sphinx Tegels heeft een uitgebreid assortiment en onderscheidt zich met design, kwaliteit en respect voor mens en milieu. De hoogwaardige keramische tegels worden voor een groot deel gemaakt uit hergebruikte materialen. Exclusief en tijdloos is de Royal Collection.

TERRAZZO
Met Royal Collection Terrazzo brengt Sphinx een ode aan de terrazzo-traditie. In het 15e-eeuwse Venetië werden terrasvloeren verstevigd en verfraaid door kiezel of ander natuurlijk materiaal in vers beton te storten. Door het intensief belopen van de vloer werden de kleine stukjes steen vanzelf gepolijst en gaven ze steeds meer prijs van hun natuurlijke schoonheid.

WOOD
Met Royal Collection Wood kies je voor de warme uitstraling van hout en het onderhoudsgemak en de duurzaamheid van keramiek. In de kleuren Deep black en Vintage white is Wood nauwelijks van echt te onderscheiden. Vanzelfsprekend is de Royal Collection geschikt voor binnen en buiten. Daarmee wordt bijvoorbeeld een naadloze overgang van woonkamer naar terras mogelijk.

ITALIAANSE KLASSE IN KERAMIEK
Marazzi is een Italiaanse fabrikant van keramische tegels. Sinds 1935 creëert Marazzi met veel creativiteit, passie en traditioneel vakmanschap de meest uiteenlopende tegels van topkwaliteit. In totaal maakt Marazzi meer dan 5000 tegelproducten, ook in materialen als porselein, mozaïek, marmer en graniet. De tegels van Marazzi worden vanouds gebruikt in woonhuizen, maar ook steeds meer in openbare ruimtes en grote bouwprojecten. Marazzi Technica ontwikkelt nieuwe keramische toepassingen en producten met uitzonderlijke technische kwaliteiten.

Keramische tegels zijn zo goed als onverslijtbaar. Een bekende productlijn van Marazzi is Treverk, keramisch parket dat eruit ziet als hout. De Segni-lijn is geïnspireerd door terrazzo, Material oogt als beton, en Mystone als natuursteen. Marazzi levert ook zeer grote tegels, tot 120 bij 120 centimeter. De nieuwe collectie Mineral, verkrijgbaar in vijf maten en drie varianten, gebruikt iriserende effecten en is bedoeld voor minimalistische, eigentijdse interieurs. De kleuren reproduceren de glans van platina en zilver voor de koude tinten, en brons en koper voor de warme tinten.

Marazzi
Villeroy & Boch
Villeroy & Boch
Villeroy & Boch

DOOR DE NATUUR GEINSPIREERD
De nieuwe collectie van Villeroy & Boch Tegels zit vol inspiratie uit de natuur. De ontwerpen en decors van de nieuwe wand- en vloerconcepten laten grote diversiteit zien. De focus in deze collectie ligt op de thema’s beton, natuursteen, hout, en verscheidenheid in kleuren. Atlanta benadert het patina en de rustige uitstraling van een intensief belopen betonvloer. Urban Jungle is juist extravagant en combineert een volledig nieuwe beton-terrazzo look met bloemmotieven in de wanddecoratie.

Keramische tegels die eruit zien als natuursteen zijn al jaren populair. De nieuwe Bellagio-lijn is een ontmoeting tussen marmer en terrazzo. Met Aberdeen en Gateway biedt Villeroy & Boch twee uitgelezen programma’s in natuursteenoptiek. Met hun veelzijdigheid aan kleuren en formaten geven ze veel ontwerpvrijheid.

Het grijze Aberdeen-graniet, kenmerkend voor de Schotse stad, past goed in modern-minimalistische en rustieke interieurs. Gateway interpreteert de karakteristieke, ruwe textuur van leisteen. Een keramische parketvloer, dat is het beste van twee werelden. Tegels met houtlook zijn eerst wat vreemd, maar toch wel heel aantrekkelijk vanwege hun esthetiek en functionaliteit. Ze geven ruimtes een natuurlijke flair en zijn aanzienlijk onderhoudsvriendelijker, robuuster en duurzamer dan houten vloeren. Met Oak Park breidt Villeroy & Boch Tiles het aanbod uit met een stijlvolle variant. Net als echt eikenhout vertoont Oak Park het een fijne, harmonieuze nerfstructuur. Het natuurlijke effect wordt subtiel onderstreept door een licht reliëf.

Rako

VEELZIJDIG REBEL
Lasselsberger Rako is de grootste Tsjechische fabrikant van keramische vloeren en tegels. Rako brengt een consequente vertaling van de industriële betonlook met een nieuwe serie. Rebel heeft een veelzijdig voorkomen. Door de fijne oppervlaktestructuur en de vintage uitstraling past hij bij actuele woontrends. De tegel kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, en vormt een homogeen oppervlak door de afmetingen tot 120×60 cm, en de smalle voegen. Alle vloertegels hebben antislipglazuur, en naast de minimalistisch grijs zijn er ook antraciet- en crèmetinten.

Index is een tegelserie voor wie graag buiten de begaande paden gaat. Deze noviteit van Rako speelt met reflecterend licht en optische diepte. Ook in glanzend witte uitvoering laat de wandtegel zich van een onconventionele kant zien met golven en lijnstructuren. Of de tegels nu spaarzaam als decoratief accent worden ingezet of in een hele wand worden verwerkt, in crème of in meer uitgesproken grijs-blauw-groen, Index geeft een tijdloos en bijzonder effect.

Saloon heeft de tijdloze uitstraling van hout en de belastbaarheid en levensduur van keramiek. De vloertegels in de afmetingen 30×120 cm en 20×120 cm onderstrepen het karakter van de typische houten vloer. Voor buiten zijn er bijpassende tegels van 2 cm dik, voorzien van een hoger antislip-oppervlak. Daarmee kan van binnen naar buiten een doorlopend geheel worden gecreëerd. Saloon, in de vorm van klassieke vloerplanken met een fijne houtnerf, is verkrijgbaar in vier kleuren.

 

HARMONIE MET PERONDA
De Spaanse Peronda Groep is gespecialiseerd in high-design producten voor interieurs. Peronda produceert al sinds 1827 wand- en vloertegels en staat bekend om trendsettende tegels van hoge kwaliteit. Ze zijn ontworpen om leefruimtes af te maken, en ambachtelijk gemaakt van materialen als steen, glas, metaal of keramisch materiaal. Dankzij de uitgebreide productlijn is de Harmony tegelserie perfect om een persoonlijk stempel te drukken op verschillende ruimtes in huis. Peronda tegels worden veelvuldig toegepast in exclusieve ontwerpen van internationale designstudio’s. Met hun nadruk op innovatie bieden de collecties een rijkdom aan inspirerende ideeën, kleuren en texturen. Ook Harmony onderscheidt zich door een tijdloos design, eigen stijl en verfijnde details.

Rako
Peronda