THEMA SANITAIR

Villeroy & Boch

THEMA SANITAIR

GENIET VAN JE NIEUWE BADKAMER

MEESTAL IS ER MAAR ééN BADKAMER IN HUIS, EN DAN IS HET BElANGRIJK DAT EEN RENOVATIE VlOT VERlOOPT. BIJ DE NIEUWE INRICHTING VAN ElKE SANITAIRE RUIMTE KOMT BEHAlVE EEN GOEDE PlANNING HEEl WAT KIJKEN. JE WIlT STRAKS ZORGElOOS GENIETEN, DUS GOEDE KEUZES ZIJN NU BElANGRIJK. INTUSSEN IS HET OOK HEERlIJK OM AlVAST NA TE DENKEN OVER DE BADKAMER VAN JE DROMEN.

anitaire ruimtes inrichten is vaak niet zo eenvoudig. Je hebt een eigen stijl en weet wat je mooi vindt, maar waar begin je met een badkamerplan? De uitdagingen zitten vaak in kleine ruimtes, lastige hoekjes of leidingwerk. De beschikbare ruimte is het belangrijkste uitgangspunt, met zo veel mogelijk natuurlijk licht. Misschien is een extra (dak)raam wel heel fijn. Met een minimalistisch ontwerp, een grote spiegel en veel glas lijkt je nieuwe badkamer veel groter. Opvallende elementen, zoals kranen, verlichting en meubilair, kunnen een enorm verschil maken in sfeer en beleving.

VORM- EN KLEURACCENTEN
Een badkamer moet lang mee, en de meeste mensen kiezen voor een rustig kleurbeeld dat over tien jaar niet uit de mode zal zijn. Toch hoeft het niet altijd in witte of zwarte tinten. Steeds vaker worden vorm- en kleuraccenten gebruikt om iets eigens toe te voegen. Veel is afhankelijk van je stijl. Hou je van modern of landelijk, strak of rustiek? De nieuwe badkamer is je kans om een heel persoonlijke ruimte in huis te creëren. leef je uit! Er is van alles mogelijk. Met goed gekozen kranen en verlichting kan zelfs een badkamer in industriële stijl, met veel glas en beton, warm en verwelkomend voelen.

In de badkamer beleven we onze keuzes voor kwaliteit, design en comfort misschien wel het meest intens. In elk geval moet deze ruimte aan hoge eisen voldoen. Hier willen we vele jaren ontspannen en zonder zorgen van onze investering genieten. Voor de moderne badkamer zijn slimme oplossingen en nieuwe materialen verkrijgbaar. Schoonmaken wordt bijvoorbeeld een fluitje van een cent, of hoeft veel minder vaak. Andere innovaties, zoals inloopdouches met glazen wanden en doorlopende vloeren, werken (optisch) ruimtebesparend en geven meer ontwerpvrijheid.

EINDELOZE DOUCHEVLOER

Voor de moderne badkamer valt steeds vaker de keuze op een inloopdouche, want die geeft je meteen een gevoel van ruimte en luxe. De vloer doortegelen lijkt dan logisch, maar natte tegels zijn glad en de voegen zijn vaak lastig schoon te houden. Villeroy & Boch biedt hiervoor met Squaro Infinity de ideale douchevloer die drempelloos overloopt in je badkamervloer. Deze douchevloer is verkrijgbaar in vijf kleuren die aansluiten bij de huidige woontrends. 

Squaro Infinity vloeren zijn gemaakt van Quaryl, een innovatief materiaal ontwikkeld door Villeroy & Boch. Dankzij Quaryl voelt de vloer altijd warm aan. Het materiaal is gemakkelijk schoon te maken en ook nog schok- en krasbestendig. Met de hoogste antislipklasse is deze douchevloer bovendien mooi èn veilig. De nieuwe vloeren van Squaro Infinity zijn heel nauwkeurig op maat te snijden, en daarmee eenvoudig toepasbaar in elke badkamersituatie.

Villeroy & Boch

TIJDLOZE BADKAMER
Villeroy & Boch brengt met legato een complete badkamercollectie van tijdloze elegantie. De rechtlijnige keramiek is een verfijnde aanvulling op het sprekende design van dit succesvolle meubelprogramma. Vooral de wastafel lijkt wel te zweven: een effect dat ‘s nachts met optionele lED-verlichting nog kan worden versterkt. De greeploze meubels zijn er nu ook in de trendy kleur White Wood en bieden veel combinatiemogelijkheden voor een badkamer in je eigen unieke stijl.

Wedi
Wedi

BADKAMER ZONDER ZORGEN
Een nieuwe badkamer is een project dat vraagt om zorgvuldigheid en aandacht voor details. Het Duitse wedi heeft een systeem ontwikkeld dat een snelle en nauwkeurige montage garandeert. Tegelzetters zweren erbij, want wedi garandeert een absoluut veilige ondergrond voor keramische tegels. De jongste innovaties voor inloopdouches, Fundo Plano en Fundo ligno, zijn slimme en ruimtebesparende oplossingen voor veel voorkomende bouwproblemen.

SLIM BADKAMERBOUWSYSTEEM VAN WEDI
Het bouwen van een nis in de badkamer is gewoonlijk een tijdrovend proces dat vraagt om goede communicatie tussen verschillende vaklieden. Het Sanwell wandelement met geïntegreerde nis vermindert het aantal stappen drastisch en zorgt voor een zeer strak eindresultaat. De basis van dit kleine ruimtewonder is de wedi bouwplaat van polystyreen hardschuim. Met de afmetingen 334 x 634 x 90 mm is de nis aangepast aan de gebruikelijke tegelmaten, zodat de nis perfect in de tegelwand kan worden geïntegreerd. De twee standaarduitvoeringen zijn 90 en 120 cm breed.

KLEIN RUIMTEWONDER, GROOTS 
De douchetegel wedi Fundo Top is een hoogwaardig alternatief voor traditionele tegels en douchebakken. Dit naadloze element is uit één stuk vervaardigd van een 6 mm dun maar robuust materiaal. De strak ogende composiettegel voelt aangenaam en comfortabel aan en is de perfecte aanvulling op de wedi Fundo douchevloerelementen Primo, Riolito neo en Plano. Het antislip en antibacteriële oppervlak van deze douchevloertegel zorgt voor veiligheid en hygiëne. De wedi Fundo Top is beschikbaar in antraciet, beige, wit en grijs.

RET Bouwproducten

SNELLE BADKAMERRENOVATIE
Een nieuwe badkamer die er jaar in jaar uit net zo mooi uitziet als de dag dat hij werd opgeleverd? Dat belooft RET Bouwproducten met Fibo-Trespo, kant en klare wandpanelen met een handige klikverbinding en HPl toplaag. In die toplaag is een tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden. Met Fibo-Trespo kun je iedere gewenste sfeer creëren, want er is keuze uit meer dan 200 kleuren en vele motieven, structuren en zelfs voegsoorten.

HPl (High Pressure laminate) bestaat uit onder hoge druk en temperatuur samengeperste lagen kunststof met een kern van houtvezel. De platen, hier dus inclusief de ‘voegen’, zijn bijzonder hard en vormvast, ongevoelig voor vocht en schimmels, en gemakkelijk te reinigen. Omdat de panelen direct over het bestaande tegelwerk kunnen worden geplaatst, is een badkamerverbouwing met Fibo-Trespo meestal binnen twee dagen te realiseren.

 

IDEAAL BADKAMERPLAFOND
Het plafond in de badkamer krijgt vaak veel te verduren door vocht. De plafondpanelen van Florence bieden uitkomst door een speciale folie die schimmelvorming tegengaat. Deze kunststof panelen van Heering kunnen heel gemakkelijk zelf worden gemonteerd en bieden een blijvend hoogwaardige aanblik. Ook het inbouwen van spotjes is prima zelf te doen. Stucen of schilderen is niet nodig, onderhoud ook niet, en schoonmaken is eenvoudig. Je hebt de keuze uit verschillende oppervlaktestructuren en lichte tinten. Het materiaal is volledig recyclebaar.

HOOG COMFORTNIVEAU
Het nieuwe Still bad van Riho combineert een sereen design met een hoog comfortniveau. Het designteam van RIHO kreeg de opdracht om een bad te ontwerpen dat net zo lekker zit als je favoriete fauteuil. Alle overbodige zaken zijn weggelaten. De overloop en afvoer zijn op stijlvolle wijze in het ontwerp geïntegreerd. Een speciaal hoofdkussen kan magnetisch worden bevestigd en zelfs als lichtbron voor je bad worden gebruikt. Een handbeweging volstaat om via een sensor het licht in te schakelen op de gewenste sterkte.

SEMI-VRIJDSTAAND BAD
Een vrijstaand bad is populair, maar lang niet elke badkamer is er groot genoeg voor. Het nieuwe Desire back-2-wall van Riho is semi-vrijstaand. Dat zorgt voor een ruimtelijk effect in de badkamer, zonder concessies te doen aan gebruiksgemak. Met een maatvoering van 180 x 84 cm en een hoog afwerkingsniveau garandeert Desire je jarenlang onbezorgd badplezier. Het Desire Corner bad is de hoekoplossing van Riho, verkrijgbaar in een linker- en rechterversie. Deze hoeft niet ingetegeld te worden, zodat de installatie eenvoudig blijft.

Detremmerie
Riho
Van Rijn Products
Detremmerie
Erkalinea

DESIGN EN COMFORT IN JE BADKAMER
Cesio is een nieuwe serie badkamermeubels van Riho, met houtdecors die tot hun recht komen in zowel moderne als klassieke interieurs. Door zijn greeploze eenvoud creëert de nieuwe lijn een tijdloze sfeer in de badkamer. De Cesio onderkast is verkrijgbaar in vier breedtes en kan uitgerust worden met een symmetrische of asymmetrische wastafel, met één of twee inliggende waskommen. Ook verkrijgbaar is een Solid Surface blad of een Dekton blad met marmer- of granietlook, met daarop één of twee opzetkommen uit de FromScratch collectie. Cesio badkamermeubilair van Riho is er ook in trendy mat zwart.

 

GLAS MET MAGNEETSLUITING
Van Rijn Products is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in hoogwaardige woonproducten van glas, zoals douchecabines, douchewanden, wastafelbladen en tussendeuren. De transparantie van glas geeft een ruimtelijk effect in huis. Van Rijn Products brengt met de Glass & living (Gl-) serie kamerhoge en profielloze douchewanden en cabines met een tijdloos design. Er zijn vele mogelijkheden voor uitvoeringen op maat met het gewenste veiligheidsglas: van helder tot mat, en met of zonder glasbewerking tegen vuil en kalk.

Glass & living is er in vele fraaie standaarduitvoeringen. Gl01 heeft een kokerprofiel in chroom, een stoere greep en een aluminium magneetsluiting. De nisdeuren zijn leverbaar vanaf 70 tot 100 cm. Gl03 is een elegante serie met eigentijdse greep, uitgevoerd met magneetsluiting. liftscharnieren tillen de deur een paar millimeters op bij opening, en zorgen ook voor naadloze sluiting. Nisdeuren zijn leverbaar van 90 tot 140 cm, en hoekcabines zijn zelf samen te stellen.

MEUBELS ZELF SAMENSTELLEN
Detremmerie is een Belgische producent van hoogwaardige badkamermeubelen, die steeds weet te verrassen met originele ontwerpen en materialen. Sinds kort kun je uit het aanbod van Detremmerie zelf je meubels samenstellen uit diverse onderkasten, wastafels, spiegels, spiegelkasten, kolomkasten en accessoires. Je kunt met dit modulaire programma bijna oneindig variëren, dankzij de 37 kleuren, zes verschillende onderkasten, vele handgrepen en drie dieptes werkbladen. Een unieke badkamer creëren door je eigen meubels samen te stellen was nog nooit zo eenvoudig.

OPVALLEND GEKLEURDE KRANEN
Wil je eigenlijk niet echt verbouwen, maar vind je dat jouw badkamer wel eens een opfrisbeurt kan gebruiken? Vervang dan alleen de kranen en je thuis-spa ziet er meteen al heel anders uit. Kranen behoren tot de opvallendste elementen in je badkamer, keuken en toilet. Daardoor kun je een echt persoonlijke touch aanbrengen, zeker als je een alternatief voor het traditionele chroom durft te kiezen. Erkalinea heeft een uitgebreide kranencollectie met vele kleurvarianten.

Met diverse metaalkleuren, wit en zwart zijn er volop alternatieven voor de standaard keuze. Ga voor kleur en vind de doucheset, wastafelkraan, fonteinkraan, badkraan en douchethermostaat waarmee je jouw eigen stijl creëert. In de verschillende Erkalinea-series heb je een ruime keuze. De kranen zijn mooi en gemakkelijk te onderhouden. De toch al brede collectie is uitgebreid met zes nieuwe kleurvarianten: staal, geborsteld, brons, koper, mat wit en mat zwart.

INLOOPDOUCHES MET TIMELESS
Nieuw bij Erkalinea zijn inloopdouches met het Timeless glas van Saint-Gobain. Dat is voorzien van een speciale, bijna onzichtbare coating met bijzondere eigenschappen die glascorrosie tegengaan. Douchewanden behouden daardoor jarenlang hun glans en hoge transparantie. Ze vertonen minimale kalk- en droogsporen omdat het water veel gemakkelijker over het oppervlak wegvloeit. Dankzij de 10-jarige garantie op de afwerklaag kun je onbezorgd genieten. Timeless glas is ook gemakkelijker schoon te maken dan onbehandeld glas. Deze inloopdouches met Timeless glas belichamen ‘less is more’ en stralen klasse en rust uit, precies wat je wilt in een moderne badkamer. De nieuwe inloopdouches van Erkalinea hebben een industriële uitstraling. Er is ook een inloopdouche met een mat zwart profiel en stabilisatiestang, en helder glas voorzien van horizontale zwarte stroken. De douchewanden zijn 200 cm hoog, en 90, 100 of 120 cm breed. Optioneel kan een draaideel worden bevestigd aan de inloopdouche. Zo ontstaat een zeer fraaie douche met een stoer karakter.

Erkalinea
Erkalinea
Erkalinea

 Download pdf thema Sanitair

LEVERANCIERS SANITAIR
Fibo
Detremmerie
Riho

LEGENDA THEMA SANITAIR
Erikalinea Sanitair