THEMA DEUREN

THEMA DEUREN

STIJL EN SFEER IN HUIS MET GOED GEKOZEN DEUREN

JE STAAT ER MISSCHIEN ZELDEN BIJ STIL, MAAR DEUREN DRAGEN VOOR EEN FLINK DEEL BIJ AAN DE LOOK & FEEL VAN JE HUIS. DE KEUZES DIE JE MAAKT HEBBEN GROTE INVLOED OP DE STIJL EN UITSTRALING DIE JE WILT BEREIKEN. BIJ RAAB KARCHER KUN JE DANKZIJ DE UITGEBREIDE COLLECTIE DEUREN DE GROTE DIVERSITEIT VERKENNEN, EN ZELF ZIEN EN VOELEN WAT VOOR JOU PRECIES HET VERSCHIL MAAKT.

Austria
Austria

wart is duidelijk in opkomst, niet alleen als hoofdkleur in de keuken. We zien bijvoorbeeld veel meer zwarte kozijnen, zowel buiten als binnen, en ook deuren zijn steeds vaker zwart. Die trend begon enkele jaren terug met de snel groeiende populariteit van zwarte stalen deuren. Dankzij de krachten die staal kan opvangen zijn grote glaspartijen mogelijk, en kunnen stijlen en dorpels heel rank blijven. Stalen deuren geven een fraai effect, maar de prijs vormt voor veel mensen een hoge drempel. Nu is die industriële steel look ook wel te realiseren in hout, en dat is precies wat de houtspecialisten van Koninklijke Dekker hebben gedaan. Onder de merknaam Austria Deuren wordt een heel betaalbaar assortiment zwarte industriële deuren gemaakt van hout, HDF en natuurlijk veel glas.

DE STRAKKE LIJN IN ZWART
De Nero legno is de zwarte lijn van Austria Deuren die werd uitgebreid met twee nieuwe modellen, Genova en Imola. Vanzelfsprekend zijn ook de deurkrukken, rozetten en magneet-smalsloten in zwart beschikbaar. De nieuwe verdekte scharnieren zijn bij een gesloten deur onzichtbaar en dragen zo bij aan de strakke lijnen. Je kunt je huis echt opwaarderen met de vervanging van stalen deurkozijnen door houten kozijnen. Austria Deuren biedt handige prefab oplossingen waarbij kozijn en deur als één geheel gemonteerd worden geleverd. Dat scheelt veel tijd in verbouwprojecten en levert gegarandeerd een goed resultaat op. Ook een compleet renovatiekozijn is er nu in de Nero legno.

BLACK ON WHITE
Svedex haakt in op de industriële en kleurtrend met Black on White en noviteiten die in elke moderne woonstijl tot hun recht komen. Met de Front-serie kun je nu een bijzonder effect bereiken door te kiezen voor zwarte glaslatten op een witte deur. Svedex is de uitvinder van de lijndeur, die van vlakke opdekdeuren iets veel leukers weet te maken. Je hebt de keuze uit verrassend veel designs en varianten. Binnen het thema Black on White biedt Svedex ook drie nieuwe eigentijdse zwarte garnituren: met live, lounge of Voque is een stijlvolle entree verzekerd.

STIJLVOLLE FUNCTIONALITEIT
Van klassiek tot landelijk, functioneel of industrieel, Skantrae heeft voor iedere woonstijl een passend schuifdeursysteem dat op vrijwel alle binnendeuren is toe te passen. De rail en het ophangsysteem kunnen in matzwart of in RVS worden geleverd. Het fraaie minimalistische design van de Skantrae SlimSeries komt goed tot zijn recht als schuifdeur. De SlimSeries Ultra met stijlen van maar 30 mm breed is ook toe te passen als taatsdeur, een kozijnloze binnendeur die om een verticale as draait.

Svedex

INDUSTRIELE TREND
Weekamp sluit aan op de industriële trend met minimalistische stijlen en strakke vormgeving. Deuren met de uitstraling van staal, maar gemaakt van hout, ook fraai toe te passen als dubbele deuren. Alle binnendeuren zijn uitgevoerd met de gelamineerde S-Core® kern, vochtbestendige mdf-toplaag en extra stabiele en vormvaste panelen. De deuren zijn FSCen KOMO-gecertificeerd en je krijgt twaalf jaar garantie.

SCHUIFDEUREN IN ZWANG
Schuifdeuren winnen snel aan populariteit omdat ze ruimte in je huis creëren. Ze passen goed in de klassieke stijl. Denk bijvoorbeeld aan de scheiding tussen woon- en eetkamer, al dan niet met glas-inlood. De traditionele variant verdwijnt bijna onzichtbaar in de wand, maar schuifdeuren kunnen ook echte blikvangers zijn en een landelijk rustiek accent geven, vooral als het mechanisme helemaal zichtbaar is.

Van klassiek tot landelijk, functioneel of industrieel, Skantrae heeft voor iedere woonstijl een passend schuifdeursysteem dat op vrijwel alle binnendeuren is toe te passen. De rail en het ophangsysteem kunnen in matzwart of in RVS worden geleverd. Het fraaie minimalistische design van de Skantrae SlimSeries komt goed zijn recht als schuifdeur. De SlimSeries Ultra met stijlen van maar 30 mm breed is ook toe te passen als taatsdeur, een kozijnloze binnendeur die om een verticale as draait.

GLAS IN JE BINNENDEUREN
Deuren met glas maken de binnenruimtes in je huis visueel groter, en bij elk glasdeurmodel is ook de dichte variant verkrijgbaar. De keuze voor glas of dicht is meestal de keuze voor licht of privacy. In slaapkamers, badkamers en toiletten zal de voorkeur meestal uitgaan naar dichte deuren, maar deuren met glas zorgen natuurlijk wel voor meer licht in huis. Het glas-in-lood in de nieuwe deuren van Weekamp is ambachtelijk gesoldeerd, en het ruitmotief charmeert met een subtiele facetrand. Perfect in schuifdeuren voor kamers en suite. Bij het model met ruitvorm kun je kiezen voor blank glas of antiek glas. Zo wordt glas-in-lood toepasbaar in verschillende ruimtes en woonstijlen.

Skantrae
Weekamp
Hörnmann

SLIMME TECHNOLOGY
Je voordeur op afstand openen kan handig zijn om door te lopen met zware boodschappen. Ook met een rollator, rolstoel of kinderwagen wordt de toegang tot je woning of appartement een stuk eenvoudiger. Hörmann gebruikt het BiSecur-radiosysteem voor een comfortabele en veilige bediening van garagedeuren, hek- en deuraandrijvingen. Deursloten kun je ook bedienen met een handzender, draadloze drukknop, de BiSecur-app op je smartphone of via het sensorveld op je SmartKey. De techniek staat voor niets. De woning van de toekomst heeft allerlei technologische hulpmiddelen die het leven gemakkelijker maken. Met Hörmann-deuraandrijvingen wordt het automatisch openen en sluiten van je voordeur en binnendeuren kinderspel. De PortaMatic brengt gemak en comfort in huis. Met een minimale inspanning komen de deuren al in beweging.

Weekamp

GEZICHTSBEPALENDE VOORDEUREN
De voordeur kan worden gezien als het gezicht van je woning. De voordeurencollectie is verder uitgebreid met landelijke modellen. Stoer, stevig en authentiek, vormgegeven naar de huidige tijd.

DUURZAMER AFGELAKTE DEUREN
De laatste jaren is er in de branche meer aandacht dan ooit voor de manier waarop deuren worden afgelakt. Die lak is belangrijk, want deuren krijgen het zwaar te verduren. Nieuwe technieken zorgen ervoor dat ze beter bestand zijn tegen beschadigingen, maar bijvoorbeeld ook tegen vergeling. Onder invloed van UV-licht komt dat laatste veel voor als geen speciale verf is gekozen. Vaak is dat vroegtijdig aanleiding voor nieuw schilderwerk.

Fabrikanten die hun producten willen verduurzamen, investeren in nieuwe lakprocedé’s met opvallende resultaten. Theuma Deuren is één van de twee fabrikanten in de hele wereld die witte deuren in een speciale lakstraat volgens het EBC-procedé aflakken. Electron Beam Curing resulteert in een spiegelglad en zeer hard oppervlak met een hoogwaardige uitstraling. De unieke laktechniek betekent dat de deuren uitzonderlijk goed bestand zijn tegen krassen en stoten. Tien keer beter maar liefst, ook in matte uitvoering! Theuma is de enige die ook in grijs kan leveren.

De witte deuren van Theuma zijn daarnaast uitstekend bestand tegen vergeling. Ze nemen door de gesloten structuur duidelijk minder snel vuil aan dan deuren met de traditionele UV-uitgeharde lak. Het EBCprocedé zelf heeft bovendien maar een derde van de energie nodig en stoot veel minder CO2 uit. Met de FSC-certificering voor hout uit goed beheerde bossen en de nieuwe EBC-lak maakt Theuma daarmee uitzonderlijk duurzame deuren.