THEMA VLOER EN WAND

RUST EN RUIMTE, OF TOCH LIEVER MEER EXPRESSIE IN JE HUIS?

Simpel en verfijnd tegelijk, dat willen veel mensen graag zien in nieuwe vloeren en wanden. Die hoeven op zichzelf niet op te vallen, maar moeten wel bijdragen aan de uitstraling en het gevoel dat je thuis bent. Door de grote oppervlakken hebben de materialen, kleuren en textureneen grote invloed op de sfeer in je huis.

Siniat

egenwoordig mogen je vloeren en wanden best opvallend zijn, maar veel mensen geven toch de voorkeur aan een uitstraling die in de eerste plaats zorgt voor een gevoel van rust en ruimte. Daarnaast geldt bij de keuze voor een vloer dat die zeer bepalend is voor de beleving van de ruimte. Ga maar na wat het effect zou zijn als je een tegelvloer vervangt door een houten vloer, of kiest voor een gietvloer in plaats van linoleum. Het resultaat zou telkens bijna als een heel ander huis voelen. Omdat deze keuzes grote gevolgen hebben, doe je er goed aan om eerst eens goed te kijken en vergelijken. Bij Raab Karcher kun je daar de tijd voor nemen, en bovendien rekenen op vriendelijk en deskundig advies.

Zowel bij nieuwbouw als bij renovaties zien veel mensen graag strak afgewerkte, gladde wanden. Hoewel het effect in eerste instantie subtieler lijkt, is de textuur van je muren ook van grote invloed op het totaalbeeld. De laatste jaren worden vaker ook weer de wat ruwere afwerkingen toegepast, want wanden met meer structuur of decoratieve elementen geven een heel ander effect.

3D WALL COVERING
Extra reliëf in je wanden is een trend die een dimensie toevoegt en veel mogelijkheden biedt om je interieur te personaliseren. Orac Decor introduceert daarom de multifunctionele 3D Wall Covering, met profielen in drie varianten om jouw eigen stijl en persoonlijkheid op een budgetvriendelijke manier tot uiting te brengen. Bekleed een volledige wand, creëer een lambrisering om een saaie muur om te vormen tot een ware eyecatcher, of leg bijzondere accenten. De profielen eindigen steeds in een logisch verbindingspunt, waardoor je een volledige wand kan bekleden zonder een overgangsnaad te zien.

De 3D Wall Covering profielen zijn van hoge kwaliteit, eenvoudig te plaatsen en gemaakt uit duurzame materialen. Je kan er vele jaren van genieten, ook vanwege de uitstekende (thermisch en akoestisch) isolerende eigenschappen. De panelen kunnen ook worden gebruikt als deurkozijn of verwerkt in meubels en kamerelementen, zoals kastdeuren, bedhoofden, een toog of een stijlvolle bar. In combinatie met creatieve verlichting levert 3D Wall Covering spectaculaire resultaten op. Het samenspel van licht en reliëf brengt ruimtes tot leven op de meest verfijnde en architecturaal interessante manier.

Orac

GELUIDSISOLATIE EN STOOTVASTHEID
Er zijn plaatsen waar scheidingswanden het net iets harder te verduren krijgen. Waar de sterkte bijvoorbeeld echt op de proef wordt gesteld, of de geluidsbelasting hoger is dan normaal. Voor die situaties ontwikkelde Siniat de dB gipsplaat, die zich onderscheidt door een met vezels verzwaarde kern voor een hoge akoestische weerstand en stootvastheid. Daarmee kunnen bouwers zonder extra dure ingrepen aan hogere eisen voldoen. Voor natte ruimten is er de LaDura Premium, die een nog hoogwaardiger eindresultaat garandeert.

De blauwe dB gipsplaat van Siniat heeft een hoge densiteit en biedt 6 tot 8 dB meer akoestische weerstand ten opzichte van een standaard gipsplaat bij een vergelijkbare scheidingswandconstructie. Dat verschil betekent meer wooncomfort voor de bewoners, en geeft bouwers een grote mate van zekerheid dat de wand aan de minimum geluidseisen gaat voldoen. In de praktijk worden met standaard metalen wandprofielen probleemloos hoge geluidsisolerende waarden behaald.

Siniat
Saint-Gobain Gyproc

HABITO WANDSYSTEEM
Gips speelt een belangrijke rol in de bouwwereld, en de ogenschijnlijk bescheiden gipsplaat wordt overal toegepast. Het materiaal heeft allerlei prettige eigenschappen en wordt zelfs gebruikt als ondervloer omdat het door zijn dichtheid een goede isolerende werking heeft. Nog steeds wordt de gipsplaat verder verbeterd, zoals in het innovatieve wandsysteem Habito van Saint-Gobain Gyproc, ontwikkeld aan de hand van de eisen en wensen van ontwerpers, bouwers en bewoners.

Habito combineert de voordelen van bestaande wandsystemen en biedt meer comfort door zijn unieke eigenschappen. De gepatenteerde kern geeft Habito een extreme stootbestendigheid en draagkracht in vergelijking met andere gipsplaten. Het systeem werd door architecten en bouwers bekroond om zijn sterkte en uitstekende akoestische kwaliteiten voor de bouw van binnenmuren en scheidingswanden. Habito klinkt en voelt massief, en is extreem stootbestendig en sterk geluidsisolerend.

Asselux

MODULAIR VLOER- EN WANDSYSTEEM
Asselux ontwerpt en produceert keramische producten en biedt een grote collectie sanitair, tegels en maatwerkproducten, zoals keuken- en wastafelbladen, traptreden en gevelbekleding. Daarnaast maakt Asselux speciale prefab-elementen voor badkamers, keukens en toiletten, waaronder het Keratop Tec-Board paneel, een innovatief, duurzaam en onderhoudsarm product waarmee snel mooie resultaten kunnen worden gerealiseerd. De prefab panelen zijn gemaakt van hardschuim met een grootformaat keramische tegel als afwerking. Met dit modulaire afbouwsysteem zijn eenvoud en een luxe uitstraling verzekerd.

De lichtgewicht panelen kunnen over bestaand tegelwerk worden geplaatst, waarmee sloopwerk wordt voorkomen. Dit zorgt voor een versneld werkproces en minder overlast voor bewoners. In grote nieuwbouw- en renovatie- projecten wordt ook daarom al gretig gebruik gemaakt van de Keratop Tec-Board panelen door architecten, interieurbouwers, project-ontwikkelaars en bouwbedrijven. Geen wonder dat het nu ook wordt verwelkomd in kleinere projecten, want met dit tegelvloer- en wandsysteem zijn badkamer-, toilet- en keukenrenovaties binnen drie dagen te realiseren.

Habito
Asselux
Brander

Dit brede aanbod biedt de mogelijkheid om grote oppervlakken een rustige uitstraling te laten behouden, of om kleinere oppervlakten juist een accent te geven. Er zijn zes kleurgroepen, geordend van warme naar koele tinten, van zachte naar intense en van vergrijsde naar donkere kleuren. De groepen zijn zo samengesteld dat ze eenvoudig te combineren zijn, zowel in klassieke en rustige ruimtes als in gedurfde en uitgesproken interieurs.

DIRECT KLEUR EN SFEER
De kleur van een ruimte is in grote mate bepalend voor de beleving en het welbevinden van mensen. De wandafwerking en kleurintensiteit moeten de functie van een ruimte ondersteunen. Naast de keuze voor een kleur of kleurcombinatie geeft de structuur letterlijk een extra dimensie aan de beleving. De pleisterlaag is daarom in veel gevallen bepalend. Brander Afbouwproducten biedt met Brander Stucco de mogelijkheid om verschillende structuren direct in kleur aan te brengen. Hiermee kun je een ruimte zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Brander Stucco is verkrijgbaar in Stucco Matt, Stucco Gloss, Stucco Beton en Stucco Metallic. 

Brander
Gutjahr
Ardex

DUURZAME BETONLOOK
De betonlook is waarschijnlijk de grootste woontrend van deze tijd. Veel mensen houden van de robuuste uitstraling, en Ardex heeft met de Pandomo-lijn de producten om precies de gewenste effecten te bereiken. Ardex staat bekend om superieure kwaliteit, soepele verwerking, en tijdwinst door de snelle droging en uitharding. Pandomo Wall is een decorpleister die je creativiteit alle ruimte geeft. Pandomo W3 2.0 staat laagdiktes van een paar millimeter toe en is dus erg zuinig in gebruik.

Grijs is de populairste kleur voor vloeren die met Pandomo Floor worden gerealiseerd, maar je kunt ook kiezen voor iets spannenders, of een andere naturel kleur. Pandomo Loft is speciaal ontwikkeld voor zwaar belaste vloeren. Het wordt met een spaan aangebracht en daarna gepolijst, waarmee de vloer een levendig en uniek karakter krijgt. Pandomo is een totaaloplossing waarmee je de betonlook volledig kunt doorvoeren. Het is bijvoorbeeld ook prima toepasbaar in je badkamer: op de wanden, de vloer en zelfs je meubels als je dat wilt.

Ardex

SNELLE BADKAMERRENOVATIE
Als je hebt gekozen voor een nieuwe badkamer, wil je graag dat die er jaar in jaar uit net zo mooi uitziet als op de dag van oplevering. Dat wordt mogelijk met de kant en klare wandpanelen van Fibo-Trespo. Die zijn voorzien van een klikverbinding en een HPL toplaag met een niet van echt te onderscheiden tegelmotief. Dankzij zes kleurcollecties met meer dan 200 kleuren, tegelmotieven, structuren en zelfs voegsoorten kun je met Fibo-Trespo elke gewenste uitstraling in je badkamer creëren.

Fibo-Trespo is bijzonder hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden. De hypoallergene HPL toplaag is ongevoelig voor schimmels en door het volkomen gladde oppervlak kan vuil zich ook niet in voegen hechten. Een badkamerverbouwing met Fibo-Trespo is meestal binnen twee dagen te realiseren, omdat de wandpanelen direct over bestaand tegelwerk te plaatsen zijn. De traditionele stappen van het voorstrijken, stuken, lijmen en voegen zijn niet meer nodig, zodat je snel van je nieuwe badkamer kunt genieten.

Fibo-Trespo

Download pdf THEMA VLOER EN WAND

LEVERANCIERS THEMA VLOER EN WAND