THEMA TEGELS

SFEER EN KARAKTER

MET TEGELS BINNEN

EN BUITEN JE HUIS

Ook al ben je gewoonlijk nog zo besluitvaardig, als het tijd wordt om tegels uit te zoeken is de kans groot dat de twijfel toeslaat. Het gaat immers om keuzes die je niet zomaar weer ongedaan maakt. Het begint allemaal met weten wat je mooi vindt, en waar je uit kunt kiezen.

Marazzi
Mosa

egels kiezen is voor veel mensen een lastige opgave, juist omdat het zo definitief is en omdat het effect zo groot is. Mogen de tegels best de aandacht trekken, of moeten ze juist een onopvallende achtergrond vormen en een rustige sfeer creëren? Het blijven uiteindelijk heel persoonlijke voorkeuren en over smaak valt daarom niet te twisten. Toch moet je het vaak eerst eens zien te worden of tot een compromis komen met je huisgenoten. In elk geval is een grondige zoektocht en afweging wel aan te raden, want het ligt voor de hand dat je tegels voor lange tijd prominent in beeld zullen blijven.

Voor veel mensen ligt het ook voor de hand om al rekening te houden met de waarde bij verkoop van de woning. Ga jij bij de selectie van tegels voor je keuken, badkamer, woonkamer of terras daarom voor ingetogen en subtiel, of toch voor uitgesproken en een eigen stempel? Je weet het antwoord misschien pas echt als je een tijdje met ideeën hebt gespeeld en het grote aanbod hebt verkend. Bij Raab Karcher vind je een selectie uit de collecties van de voornaamste producenten. Deze fabrikanten hebben zich bewezen met hoge kwaliteit. Ze weten ook telkens te vernieuwen en verbeteren, en zo aan te sluiten op de woontrends.

DIEPTE EN LEVENDIGHEID
Oppervlakken komen tot leven met Mosa Terra Tones. Dynamische interieurs en exterieurs zijn nu binnen je handbereik dankzij de optische diepte die met deze tegels ontstaat op een vloer of wand. Terra Tones is een hedendaagse en verfijnde tegelserie die je laat spelen met kleurtonen en formaten in één oppervlak. Alle Terra Tones-tegels hebben een subtiel poederachtig oppervlak. De serie is opgebouwd rond basistegels in natuurlijk warme en koele kleuren, waarbij elke basistegel een lichte en donkere variant heeft die samen een set vormen.

De ton-sur-ton benadering van het Nederlandse Mosa levert een natuurlijk en levendig geheel op. Dat wordt nog versterkt omdat de serie verschillende tegelformaten biedt om patronen samen te stellen. De serie Terra Tones is uitgebreid met een gloednieuwe selectie basiskleuren, waarin de subtiele tintverschillen van de tegels nog beter tot hun recht komen, en waarmee je nog nauwkeuriger het resultaat dat je voor ogen hebt kunt realiseren. Terra Tones-tegels zijn geschikt voor binnen en buiten, en voor wanden, vloeren, gevels en terrassen.

Mosa

WATERDICHT TEGELWERK SYSTEEM
Forbo Eurocol heeft een reputatie hoog te houden met zijn Waterdicht Tegelwerk Systeem. Deze combinatie van primers, lijmen, voeg- en afdichtmiddelen wordt al zo’n 35 jaar gebruikt door professionele tegelzetters. Voor jou als consument betekent het een garantie voor vele jaren onbezorgd gebruik van je tegelvloeren en -wanden. Het systeem zorgt voor perfecte waterdichtheid in bijvoorbeeld badkamers en doucheruimten, keukens met een betonnen ondergrond, maar ook in ruimten met meer vochtgevoelige ondergronden zoals gipswanden.

Dankzij een extreem lage uitstoot van vluchtige organische stoffen in de binnenruimte kunnen tegelzetters met het Eurocol Waterdicht Tegelwerk Systeem voldoen aan de strengste BREEAM emissie-eisen die opdrachtgevers steeds vaker aan projecten stellen. Deze stoffen kunnen een ongezond binnenklimaat veroorzaken, ook al zijn ze reukloos en slechts in kleine concentraties aanwezig in producten. Alle producten van het Waterdicht Tegelwerk Systeem zijn zeer verwerkingsvriendelijk en voldoen aan de EC 1PLUS-certificering.

Eurocol

ONDERSCHEIDEND EN TIJDLOOS
De Nederlandse tegelfabrikant Sphinx heeft een lange traditie van trend- settende ontwerpen en biedt een rijk assortiment keramische tegels voor binnen en buiten. De tegels worden voor een groot deel gemaakt uit hergebruikte materialen. Een combinatie van moderne technologie en inspiratie uit de natuur, cultuur en eeuwen geschiedenis maken Sphinx tegels tegelijk onderscheidend en tijdloos. Een mooi voorbeeld is de Stone-collectie, die met natuurlijke kleuren, dieptewerking en reliëfs geschikt is voor klassieke én moderne ontwerpen.

Sphinx breidt nu de premium tegellijn uit met een universele decoratielijn, de Sphinx Royal Decoration Collection Vintage 2020. Deze nieuwste collectie bestaat uit zes varianten decoratietegels van 20 bij 20 cm met een vintage look in grijze tot blauwe tinten. Het deels vervaagde en imperfecte tegeloppervlak lijkt authentiek antiek. De solide kwaliteit in combinatie met antislipwaarde R10 maakt de tegels naast toepassing als wanddecoratie tevens uitermate geschikt als vloer en zelfs als douchevloer.

Lasselsberger Rako

RUIM BAAN VOOR JOUW IDEEËN
Lasselsberger Rako, de grootste Tsjechische fabrikant van keramische vloeren en tegels, introduceert met Limestone een nieuwe tegelvariant in de uitgebreide ‘natuursteen’-serie. Met een tijdloze en onnadrukkelijke uitstraling ondersteunt de serie moeiteloos elke interieurstijl. Rako is er dankzij de modernste productiemethoden in geslaagd om de discrete kleurschakeringen van kalksteen in Limestone te vangen. De keuze tussen mat en hoogglans tegels geeft je extra vrijheid in zowel rustige als meer opwindende ontwerpen.

Lasselsberger Rako

De Rako-serie Blend vult de onopvallende effen kleuren van de basistegels aan met decoratieve tegels in krachtige tinten. De nieuwe serie Piazetta is geschikt voor muren en vloeren, voor binnen en buiten, waardoor interessante en creatieve combina- ties mogelijk worden. Zo zijn er Piazetta Buitentegels van 60 bij 60 cm voor het ontwerp van terrassen en paden. De trendy betonlook met een grote keuze aan formaten en kleuren geeft ruim baan aan al je ontwerpideeën. Piazetta is onderhoudsvriendelijk en heeft een hoge slipweerstand.


KWALITEIT EN VAKMANSCHAP
Het Italiaanse Marazzi geeft vaak de toon aan met nieuwe en creatieve ontwerpen, vol van passie, durf en expressie. Al sinds 1935 biedt Marazzi een almaar groeiend assortiment van stijlen, kleuren en materialen, waaronder natuurlijk keramische tegels, maar ook porselein, mozaïek, marmer en graniet. Ook de nieuwe Vero-collectie straalt bovenal klasse en kwaliteit uit, ook al gaat het om keramische tegels met een houtlook geïnspireerd door massief eiken planken, compleet met knoesten en kleine onvolkomenheden. Met afmetingen van onder meer 22,5 bij 180 cm en 20 bij 120 cm hebben deze tegels ook het formaat van houten vloerdelen.

Vero behoort tot de eerste collecties die dankzij nieuwe technologie zeer realistische en esthetische resultaten oplevert. Levendige en intense kleuren, een samenspel van licht en donker, natuurlijke patronen en een voelbare structuur zijn onderscheidende kenmerken. Vero is verkrijgbaar in een ‘gewaxte’ en een antislip-versie. Keramische tegels zijn zo goed als onverslijtbaar en dat geldt dus ook voor de serie Crogiolo. Die is een weerspiegeling van Marazzi’s constante onderzoek en technologische innovatie, en herinnert met een unieke combinatie van kwaliteit en esthetiek aan traditioneel vakmanschap en handgemaakte stukken.

TERUG NAAR DE ESSENTIE

De Duitse fabrikant Villeroy & Boch maakt al ruim twee eeuwen fraaie tegels en hecht veel waarde aan de kunst van de eenvoud en het terugbrengen tot de essentie, om zo ook in onze eigen woonomgeving ruimte te kunnen maken voor wat echt belangrijk is. De hoogwaardige keramische tegels van Villeroy & Boch doen deze filosofie eer aan door je alle vrijheid te geven. Ze zijn ingetogen en toch opvallend mooi, en daarmee een opwaardering van elk interieurontwerp, of dat nu rauw en puristisch, stedelijk en modern, of tijdloos klassiek van aard is.

De ontwerpen in de nieuwe collecties van Villeroy & Boch zijn symbioses van verfijning, tactiele structuren en het gevoel van authentieke materialen. Alta roept met zijn kwartsietachtige glinsteringen en pure, natuurlijke kleuren een ontspannen en huiselijke sfeer op. De Riva Garden-serie heeft de charme van kleurrijk geaderde natuursteen en biedt buitenshuis volop mogelijkheden voor het creëren van tijdloze ontwerpen. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, zodat ze geschikt zijn voor zowel terrassen als opritten, en voor aanleg in een mortelbed of grindbed.

Villeroy & Boch

EEN LEVEN LANG GENIETEN
Van vloeren en wanden met natuursteen of keramische tegels kun je een leven lang blijven genieten, als je een paar tips in acht neemt. Met de reinigings- en onderhoudsproducten van Moeller Stone Care zit je in elk geval goed. Als je ook nog zorgt voor de juiste temperatuur en voldoende tijd om ze hun werk te laten doen, kun je veel voorkomende problemen gemakkelijk verhelpen. HMK R159 bijvoorbeeld werkt niet alleen goed tegen voegsluiers en kleurverschillen in voegen, maar ook tegen kalk- en zeepresten in natte ruimtes

Moeller Stone Care
Den Braven

GA VOOR GOEDE LIJMEN EN KITTEN
Ook als het gaat om instandhouding van al het moois dat je hebt gecreëerd, is vooruitkijken verstandig. Zelfs de lijmen en kitten die je kiest kunnen veel verschil maken. Den Braven maakt de bekende Zwaluw-producten en raadt de All-In-One Seal aan voor binnen en buiten. Deze kit is universeel toepasbaar, blijvend elastisch, schimmelbestendig en extreem goed bestand tegen weersinvloeden. High Tack Natural Stone is de lijm met de beste hechting voor natuursteen, en voorkomt bovendien vlekvorming en verkleuringen.

LEEF JE UIT MET LICHTSTROKEN
Met de juiste verlichting kun je fraaie accenten leggen. Met Liprotec-Easy van Schlüter wordt het heel gemakkelijk om dat zelf te doen. Dankzij handige connectorsystemen zijn de LED-modules eenvoudig
te monteren in drie verschillende draagprofielen van aluminium of roestvrij staal. Leef je uit met lichtstroken in wanden en hoeken, achter spiegels en wandpanelen, of langs traptreden en plinten. Er zijn zelfs speciale Liprotec-profielen en sets voor in de douche en in wandnissen voor een exclusieve uitstraling.

Schlüter Systems

download pdf THEMA TEGELS

 

LEVERANCIERS THEMA TEGELS