THEMA DEUREN

BEELD- EN SFEERBEPALENDE
DEUREN IN JOUW STIJL

Deuren bepalen voor een aanzienlijk deel de stijl, sfeer en uitstraling van je huis. Dat geldt vanzelfsprekend voor de voordeur en de schuifpui naar je terras, maar wellicht

nog meer dan je denkt ook voor de ‘gewone’ binnendeuren. Samen nemen die immers een flink deel van de zichtbare oppervlakken voor hun rekening.

Skantrae

ij Raab Karcher kun je op je gemak de grote diversiteit in het aanbod verkennen, en zelf zien en voelen wat voor jou precies het verschil maakt. Dankzij het uitgebreide assortiment deuren is goed kijken en vergelijken heel gemakkelijk en dat telt, want vanaf een scherm kiezen is niet aan te raden. Als je bijvoorbeeld overweegt om in te haken op de duidelijke trendverschuiving van wit naar zwart, is het in elk geval verstandig om de effecten daarvan in jouw huis eerst eens goed te visualiseren.

De keuze voor de binnendeuren die perfect bij jouw huis en woonstijl passen, kan lastig zijn. Bij een modern interieur past waarschijnlijk een strak afgewerkte binnendeur het beste, terwijl we glas-in-lood associëren met een klassieke stijl. En als je die keuze eenmaal hebt gemaakt, ga je dan voor ingetogen of juist voor uitgesproken kleuren? Wordt het een traditionele draaideur die openzwaait op scharnieren, of een schuifdeur die weliswaar ruimte bespaart, maar ook in een railsysteem naast de doorgang moet kunnen hangen?

DRAAIENDE, SCHUIF- OF TAATSDEUREN?
In de meeste bestaande woningen gaat het bij de binnendeuren om draaideuren, en dan allereerst om de keuze tussen stompe deuren en opdekdeuren. Stompe deuren vallen helemaal in het kozijn en zijn opgehangen aan scharnieren. Opdekdeuren sluiten goeddeels tegen het kozijn, en hangen daarom aan speciale scharnieren die paumellen heten. Je keuze wordt dus in de eerste plaats bepaald door het type kozijnen in jouw huis, behalve als je die ook zou willen vervangen.

Een fraai en opvallend alternatief is de taatsdeur, die aan populariteit wint en iets bijzonders toevoegt aan elk interieur. De taatsdeur, ook wel bekend als pivotdeur, heeft scharnieren aan de onder- en bovenkant. Door de verankering in het plafond en de vloer kan de deur zowel naar buiten als binnen draaien. Er is geen kozijn nodig, waardoor taatsdeuren prima passen in een strak en minimalistisch ontwerp met veel glas. Ideaal als je houdt van vrije zichtlijnen in je huis.

GECERTIFICEERDE DEURSETS
Wat is een deur zonder bijpassend kozijn? Ook Theuma stelt zich terecht die vraag, want brand-, inbraak- of geluidwerende deuren kunnen dat alleen echt zijn met een bijpassend kozijn. Daarom levert Theuma deursets, met de deuren en kozijnen samen getest en CE-gecertificeerd, en deur/kozijn- combinaties die al zijn afgewerkt tot en met de laklaag of poedercoating. De milieuvriendelijke laktechnologie EBC staat garant voor duurzame designdeuren.

Theuma

Svedex introduceert nieuwe deurmodellen en een handige online inspiratietool om je op ideeën te brengen en je favoriete stijldeur compleet te configureren. Zo wordt het mogelijk om je keuzes voor bepaalde kleuren, lijnvarianten, garnituren, afmetingen en de draairichting vooraf al in beeld te brengen. Svedex biedt onder meer de fraaie Elite- en Character-series, en heeft de populaire Linea-serie uitgebreid met nieuwe modellen die de lijnen combineren met glasopeningen voor strakke en toch speelse effecten.

HET NIEUWE ZWART IN STAAL OF HOUT
Zwart is nog steeds stevig in opkomst, niet alleen voor binnen- en buitenkozijnen in raampartijen, maar ook voor deurkozijnen en de deuren zelf. De trend werd enkele jaren geleden al ingezet met de snel groeiende populariteit van zwarte stalen deuren. Dankzij de grote krachten die staal kan opvangen, kunnen de stijlen en dorpels heel rank en elegant blijven en zijn grote glasvlakken mogelijk. Dat geeft een fraai effect, maar loopt ook nogal snel in de papieren. Sommige fabrikanten bieden deze stijl daarom (ook) in hout aan.

Austria Deuren biedt een betaalbaar assortiment gemaakt van hout, HDF en glas. Bij de Nero Legno, de zwarte lijn van Austria, is natuurlijk ook alle deurbeslag in zwart verkrijgbaar. Een slimme kant-en-klare oplossing, zowel bij vervanging van stalen kozijnen met opdekdeuren als bij nieuwbouw, is de deur/kozijn- combinatie (DKC). Deze oplossing kan in een kwartier worden gemonteerd en levert gegarandeerd een fraai en goed resultaat op. De glas- of paneeldeur, afgelakt in zwart of wit, is bij levering al keurig afgehangen in het kozijn.

Austria
Austria
Theuma
Svedex
Skantrae

SLANKE LIJN IN JE EIGEN KLEUR
Bij Skantrae vind je de deuren die precies bij je passen door ze alvast virtueel te plaatsen in de Skantrae app, compleet met je favoriete kleur en bijpassend beslag. De Skantrae SlimSeries is een volledig nieuwe deurenlijn geïnspireerd door stalen deuren en de minimalistische trend. De strak vormgegeven houten binnendeuren, ook als schuifdeur of taatsdeur verkrijgbaar, combineren extreem smalle deurstijlen met uniek hang- en sluitwerk. Ook kun je met de SlimSeries kiezen voor blank glas, nevelglas of rookglas.

Skantrae

Alle Weekamp paneeldeuren zijn dankzij de S-Core kern zeer stabiel en vormvast. Je krijgt er twaalf jaar garantie op. In de collectie binnendeuren van Weekamp vind je naast moderne ook landelijke en klassieke modellen, inclusief glas-in-lood en en-suite deuren. Bij de industriële stijl past een schuifdeursysteem zoals het nieuwe Spirit, en minimalistisch Slim Line beslag. De Weekamp voordeuren en terrasdeuren zijn voorzien van (veiligheids)-isolatieglas, aan één kant gelaagd en aan de andere kant gehard. Hierdoor is het glas inbraakwerend en extra isolerend. Het beslag is voorzien van kerntrekbeveiliging.

Weekamp

MODERNE VOORDEUR EN GARAGEDEUR
Bij moderne architectuur past een royale entree, en aluminium en RVS zorgen voor een bijzonder vormvaste constructie. De nieuwe ThermoPlan Hybrid-voordeur van Hörmann geeft een royaal en elegant aanzicht, doordat deurblad en kozijn zowel binnen als buiten in hetzelfde vlak liggen. Bovendien is de deur bijzonder robuust en weerbestendig. Je kunt kiezen uit vele designs en kleuren, net als bij de nieuwe Duragrain garagedeuren van Hörmann. Je garagedeur springt blijvend prettig in het oog met één van de 24 zeer natuurgetrouwe decors die met een speciale druktechniek worden aangebracht.

Hörmann

download pdf THEMA DEUREN

 

LEVERANCIERS THEMA DEUREN