BOUWEN DOE JE NATUURLIJK MET RAAB KARCHER

e kennis en jarenlange ervaring van Raab Karcher blijken telkens weer van grote waarde voor mensen die hun droomhuis willen realiseren.

De zekerheid van gedegen advies, hoge kwaliteit en een vlotte levering voelt goed en vertrouwd. Dat is belangrijk, want je begint niet elk jaar aan een bouwproject. Met het Woonmagazine wil Raab Karcher vooral inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is, vertelt algemeen directeur Bernard Wessel.

Raab Karcher heeft letterlijk alles in huis voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Niet alleen de ruwe bouwmaterialen, maar ook de afbouw- en installatie- materialen, én de luxe materialen en producten voor de inrichting van jouw ideale huis. De kennis van al die producten en toepassingen, en de manier waarop we die inzetten en delen, is uniek in de markt. Sterker nog: van de grote veranderingen die de bouwwereld ondergaat, denk bijvoorbeeld aan prefab-bouwen, is Raab Karcher een belangrijke aanjager.

“Als onderdeel van de internationale Saint Gobain-groep is Raab Karcher van oudsher, al meer dan 200 jaar zelfs, gespecialiseerd in bouwen en verbouwen”, zegt Bernard Wessel. “Lange tijd hebben we ons vrijwel uitsluitend gericht op professionals in de bouwsector, en met succes: bijna 13.000 vaste klanten vertrouwen op ons als leverancier. De laatste jaren hebben we werk gemaakt van het inzicht dat we nog veel meer mensen kunnen helpen met onze kennis en ervaring.”

 

ALGEMEEN RAABKARCHER

VOOROP IN DUURZAAMHEID
De bedrijfsvoering bij Raab Karcher rust op drie pijlers: duurzaamheid, logistieke dienstverlening, en digitale ondersteuning. ‘Op het gebied van duurzaamheid in de bouw is Greenworks een belangrijk initiatief geweest. Met deze ontwikkeling hebben we de levenscyclus van producten inzichtelijk gemaakt. Nu weet je als opdrachtgever, architect of aannemer zeker dat jouw materiaalkeuzes duurzaam zijn. 

De nu al vertrouwde groene icoontjes met de duurzaamheids-
score, geïntroduceerd in 2011, zijn later uitgebreid met de blauwe icoontjes voor comfortkenmerken. Hiermee geven we inzicht in de effecten van Greenworks- producten op de woonbeleving. Nu zijn we bezig met circulariteit als volgende stap. Daarbij kijk je vooraf al naar de mogelijkheden voor hergebruik van materialen. Soms word je zelfs als koploper ingehaald door de actualiteit. De stikstofcrisis zagen wij ook niet aankomen, maar we zijn er meteen mee aan de slag gegaan. Er zijn ook in de bouw veel mogelijkheden om de uitstoot terug te dringen, en wij kunnen helpen door vooruit te denken, aannemers te adviseren, en het assortiment aan te passen.”

LOGISTIEK EN ONDERSTEUNING
In bouwlogistiek is Raab Karcher onovertroffen. Bernard Wessels: “Het is een competentie die waarde toevoegt aan de hele bouwketen. We leveren materialen altijd op tijd af bij de bouwplaats, ook als een deel van de bestelling niet op voorraad was. We kunnen met spoed leveren, of op hoogte waar dat nodig is. We nemen bouwafval mee terug en verminderen zo het totale aantal transportbewegingen; alles om bouwen veiliger en schoner te maken. We bedienen onze klanten met digitale ondersteuning, bijvoorbeeld via onze online catalogus, apps en calculatie-programma’s die heel snel precies laten zien wat je voor een bepaalde klus nodig hebt. Ook staan er een online portal op stapel voor professionals en particuliere klanten. Alle bouwplannen beginnen met beleving en gevoel, en wij willen de verbeelding prikkelen, interesseren en kennis overbrengen. Met deze portals ontwikkelen we een inspiratieplatform dat mensen in beweging brengt. Zo maken we de dienstverlening van Raab Karcher steeds completer.”

 

BERNARD WESSEL

ZELF ZIEN EN VOELEN
Als je daadwerkelijk gaat bouwen of verbouwen, is het de hoogste tijd voor een bezoek aan een Raab Karcher vestiging. Uiteindelijk wil je de producten toch eerst kunnen zien en voelen, voordat je beslissingen gaat nemen. Waar je ook bent in Nederland, er is altijd wel een vestiging met showroom in de buurt. Het uitgebreidste aanbod vind je in de zes grootste Raab Karcher bouwshops, in Apeldoorn, Assen, Breda, Middelburg, Vriezenveen en Waddinxveen. In alle vestigingen vind je bekwame medewerkers met verstand van zaken, die tijd hebben om je vragen te beantwoorden. Specialisten op diverse gebieden zoals badkamers, keukens en sanitair helpen graag met de details. Bernard Wessel besluit: “Onze mensen worden voortdurend opgeleid door specialisten van onze leveranciers en uit de industrie. Die vertrouwdheid met de producten en die klantgerichtheid zijn van grote waarde, want we willen allemaal de juiste keuzes maken.”

Swisspearl