2020-rako

Tegel innovaties!

De zachte kant van beton
De naam onthult (bijna) alles: “Betonico”, de nieuwe tegelserie van fabrikant Rako, onderstreept het industriële karakter van jong interieurontwerp. De gesinterde en geglazuurde wand- en vloerkeramiek zijn perfect gericht op het uiterlijk van betonnen gebieden: visuele hints van zand en grind geven de tegels hun typische kenmerken. Dankzij een nieuwe glastechnologie vertoont het oppervlak van “Betonico” een aangenaam zachte zijde. Tegelijkertijd biedt deze keramische nieuwigheid een slipweerstand van graad R10B.

Decotegels met all-over retro ornamenten zorgen voor een extra blikvanger. Rako biedt “Betonico” in vijf kleurtinten. Verder bieden de vier verschillende formaten vele mogelijkheden voor het vloerontwerp. Het programma wordt afgerond met bijpassende wandtegels in het formaat 30×60 cm, in twee kleuren en optioneel mete een fijn reliëf oppervlak.

“Block”: klaar voor geweldige taken
Tegelnoviteit “Block” is voorbereid op grote taken. Een serie voor industriële bedrijven, luchthavens, sportfaciliteiten of woningen. Dit keramische vloerprogramma voldoet aan de hoogste eisen. Met een grote selectie kleuren en formaten, een aanvullend programma voor wanden en vloeren en vooral een uitstekende technische waarde biedt “Block” een buitengewoon breed scala aan moderne ontwerp-mogelijkheden.

Vooral aantrekkelijk is de zachte uitdrukking van het ongeglazuurde oppervlakken, die wordt gecreëerd door een nieuw ontwikkelde oppervlakte technologie. Graniet-ontwerpen in vijf verschillende kleuren onderstrepen het gevoel van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd biedt deze nieuwe serie veiligheid voor vloeroppervlakken met slipweerstand R10B. Over het algemeen biedt “Block” een selectie van acht maten en daarom een ​​buitengewone verscheidenheid aan mogelijkheden voor muren en vloeren. Het programma wordt afgerond met grote stapstenen in het formaat 120×30 cm.

“Lime Sandstone” voor een natuurlijke elegantie
“Limestone” is een van de keramische natuursteen nieuwigheden voor het jaar 2020 van fabrikant Rako. Tijdloos en met een relevante natuurlijkheid, onderstreept deze serie elke interieur-stijl. De subtiele kleurgradiënten van de kalkzandsteen worden perfect gereproduceerd dankzij de meest moderne productie technologie. Matte en hoogglans gepolijste uitvoeringen bieden ruimte voor decoratieve toepassingen.

“Limestone” biedt een selectie van drie kleurtinten: ivoor, beige en beige-grijs. Een subtiel spel met licht wordt gegarandeerd door de combinatie van hoogglans gepolijste en matte afwerkingen. Verder biedt de fabrikant versies met fijne reliëf ornamenten en bijpassende gecombineerde mozaïeken.

Zachte expressie – sterke houding
Cement look voor binnen en buiten, voor muren en vloeren, voor privé-appartementen en woningen.  De nieuwe tegelserie “Piazetta” van fabrikant Rako opent een nieuwe selectie van mogelijkheden. Typisch voor dit veelzijdige programma is de “zachte” uitdrukking van ongeglazuurde oppervlakken, terwijl het keramiek ook een hoge veerkracht en slipweerstand biedt (R10B).

Met vijf formaten van 60×60 cm tot 5×5 cm en vier kleurenschema’s biedt “Piazetta” oplossingen voor allerlei ontwerpwensen. Deze Rako-tegelnieuwigheid biedt ook veiligheid met antislip “R10 / B” voor binnen en “R11B” voor buiten. De onderhoudsvriendelijke terrastegels “Piazetta Outdoor” met een dikte van 2 cm creëren een elegante overgang tussen binnen en buiten. Ze worden aangevuld met bijpassende stapeltegels met afgeronde randen.

Voor meer informatie: www.rako.eu